Recept Appelsnacks voor Honden

  • Geplaatst op
  • Door Dot
Recept Appelsnacks voor Honden

Deze knapperige appelsnacks zijn echt de gemakkelijkste tussendoortjes die jij zelf voor jouw hond kan maken! Als je hond graag fruit eet, zal hij/zij helemaal dol zijn op deze knapperige hapjes. De kaneel en gember zorgen voor nog wat extra smaak. Bovendien zijn de snacks super gezond. Als ik ze maak, smullen zowel Hammy als ikzelf ervan ^^!

Ingrediënten:
2 appels
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder

STAP 1:
Gebruik een appelboor om het klokhuis van de appel te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle pitjes verwijdert.


STAP 2:
Snijd de appel in plakjes van 0,5cm.

STAP 3:
Strooi wat kaneel- en gemberpoeder over de appelschijfjes.

STAP 4:
Doe appelschijfjes op een satéstok en leg ze op een rooster.


STAP 5:
Bak de appeltjes +/- 5 uur in de oven op hetelucht 90°C. Zet de oven daarna uit, en laat ze nog een aantal uur in de uitgeschakelde oven staan ​​totdat ze helemaal uitgedroogd zijn. Zo worden ze krokant. Je kan een beetje experimenteren met de dikte van de plakjes en hoe lang je ze in de oven laat bakken, afhankelijk van wat jouw hond het lekkerste vindt: knapperige of taaie appelschijfjes.

STAP 6:
Bewaar in een luchtledige verpakking.


! Wist je dat zowel kaneel- als gemberpoeder erg gezond zijn voor jouw hond?

Kaneel heeft ontstekingsremmende eigenschappen, vertraagt ​​de groei van bacteriën en kan zelfs het risico op diabetes verminderen door de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Gember bevat veel antioxidanten die reisziekte, bloedcirculatieproblemen, misselijkheid, gastro-intestinale problemen en een opgeblazen gevoel kunnen helpen bestrijden. Gember is ontstekingsremmend en helpt ook honden met artritis.