RECEPT: Zelf hondentaart met pindakaas en banaan maken!

  • Geplaatst op
  • Door Dot
RECEPT: Zelf hondentaart met pindakaas en banaan maken!

Heb je een beestige PAWty gepland? Met dit recept voor een leuke taart voor honden kan het plezier niet op! Bak de hondencake voor de verjaardag of gotcha day van jouw hond, smullen verzekerd!

Vandaag deel ik graag mijn recept voor hondentaart met jullie! Jouw hond zal er sowieso dol op zijn. De cake is ideaal voor een feestje of als een extra lekkernij in het weekend. Ze is super makkelijk om te maken!

Voorbereiding: 15min.
Bakken: 45-60min per laag

Ingrediënten (voor 1 laag taart, verdubbel voor 2 lagen):
Voor het cake beslag:

  • 100g pindakaas (zonder xylitol, je kan onze pindakaas voor honden gebruiken)
  • 250g glutenvrije bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 geplette banaan
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200ml halfvolle melk

Voor de topping:

  • 250g platte kaas (bv. Philadelphia)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels pindakaas (zonder xylitol)
  • eventueel natuurlijke kleurstof bv. bietensap

Hoe begin je er nu aan? Zoals ik al zei is het super eenvoudig om deze hondentaart te maken. Hoogst waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon al thuis liggen.

Hou wel goed rekening met jouw hond zijn behoeften en grootte. Als je hond bijvoorbeeld gevoelig is aan roomkaas, vervang de topping dan door geplette banaan en vice versa.
Heb je een kleine hond? Geef hem/haar dan geen volledige taart maar snij een stukje taart in hapklare brokjes. Je kan ook pupcakes maken als je hiervoor de juiste vormpjes hebt.

Stap 1:
Vet een bakblik (+/-17cm) in met wat olijfolie en verwarm de oven alvast op 170°C FAN.

Stap 2:
Meng alle natte ingrediënten (pindakaas, honing, olie, melk, vanille en geplette banaan) in een kleine kom.

Stap 3:




Doe de droge ingrediënten (glutenvrije bloem en bakpoeder) in een grote mengkom en giet er voorzichtig de natte ingrediënten bij terwijl je ze mixt met een elektrische handmixer.

Als het deeg te vast is kan je er wat melk bijgieten.

Stap 4:
Doe het deeg in de bakvorm en zet ze in de voorverwarmde oven voor 45-60 minuten.

Stap 5:



Als de cake afgekoeld is, kan je de topping maken. Meng de roomkaas, yoghurt en pindakaas met een spatel. Je kan de topping vervolgens met en mes op de cake smeren of je kan een spuitzak gebruiken.



Stap 6:
Werk af met een koekje!



Bewaar de hondentaart in de koelkast tot 2 dagen lang. Als je er geen topping op doet bewaart ze langer en ook buiten de koelkast.



Ik ben er zeker van dat jouw viervoeter er helemaal gek op zal zijn. Vergeet niet het resultaat te delen op jouw social media en tag ons @FritzAndHammys , we zijn benieuwd!



PS: Weet je ook niet goed waar of hoe je je hond deze kledderboel moet laten opeten? Onze placemats zijn super handig.


Foto credits: Dorothea Gielen en Sabrina Sutens