5 Goede Voornemens voor jouw Hond in 2021

  • Geplaatst op
  • Door Dot
  • 0
5 Goede Voornemens voor jouw Hond in 2021

Het was een bizar jaar om het op z’n zachtst uit te drukken. Een jaar waarin we onze vrienden en familie niet of veel minder konden zien en knuffelen. Maar ook een jaar waarin we wat extra tijd vonden voor onze lieve viervoeters en hun gezelschap des te meer apprecieerden.

Met 2021 in zicht, staan we even stil bij wat we extra kunnen doen voor onze harige vriend(innet)jes. Hoe kunnen we het meeste uit het nieuwe jaar halen voor hen?

 

We zetten enkele tips voor jullie op een rijtje:

 

 

#1 Beweeg voldoende

Nu we het wandelen helemaal (her)ontdekt hebben, willen we deze hobby ook meenemen naar het nieuwe jaar. Wandelen is de ideale vorm van beweging voor de meeste honden. Probeer in het nieuwe jaar minstens 5 keer per week te bewegen met jouw hond. Dit kan met een spelletje trekken en apporteren in de woonkamer, een mooie wandeling, bezoekje aan de hondenweide, etc. Of ga jij liever samen joggen met jouw hond?

 

#2 Plan een jaarlijkse check-up bij de dierenarts

Onze huisdieren kunnen het ons jammer genoeg niet vertellen wanneer ze pijn hebben of wanneer er iets mis is. Ondanks het feit dat hun ogen vaak boekdelen spreken, is het het beste om jaarlijks of tweejaarlijks eens bij jouw dierenarts langs te gaan voor een check up. Zo ben je er zeker van dat ze nog fit en wel zijn!

 

#3 Bezorg jouw hond wat sociaal contact

Met uitzondering van enkele honden, zijn de meeste harige loebasjes helemaal dol op hun soortgenoten. Spreek eens af met een vriend/vriendin die ook een hond heeft, of zoek een leuke hondenspeelweide op in jouw buurt!

 

#4 Zorg ervoor dat jouw hond zijn/haar gewicht terug op peil komt

We laten niet alleen onszelf wat gaan wanneer het jaar op z’n einde komt, soms delen ook onze viervoeters in die gewoonte.  Uit studies blijkt dat honden met een gezond gewicht gemiddeld 2 jaar langer leven dan de wat molligere hondjes. En we willen onze vriend(in) toch liefst zo lang mogelijk bij ons houden, is het niet? Praat er eens over met je dierenarts en stel zo een evenwichtig voedingsplan op voor jouw dier.

 

#5 Stel een post-lockdown plan op

We mogen hopen dat er in 2021 een einde komt aan de beperkingen die de Corona crisis ons heeft opgelegd. Hoogstwaarschijnlijk zal dit er ook voor zorgen dat heel wat baasjes onder jullie terug aan het werk gaan op kantoor of op verplaatsing. Onze huisdieren zijn dit niet meer gewend en we kunnen het ze moeilijk uitleggen. Stel daarom een plan op van hoe je de overgang naar een terug oude leefwijze zo makkelijk mogelijk kan laten verlopen voor jouw hond. Zo kan je een beurtrol met jouw partner afspreken of beroep doen op vrienden en familie wanneer jij plots veel minder thuis bent als het afgelopen jaar.

 

 

Tijd om aan de slag te gaan met deze tips maar eerst genieten van een prettig eindejaar. En als alles zal lopen zoals het moet, blijven onze lieve viervoeters dit jaar hopelijk gespaard van knallend vuurwerk!

 

 

Een heel prettige Oudejaarsavond gewenst,

Dot & Hammy

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.