Pupcakes met pindakaas & banaan

  • Geplaatst op
  • Door Dot
  • 0
Pupcakes met pindakaas & banaan

Heb jij ook zin om zelf eens iets lekker te bakken voor jouw hond? Dan heb ik het perfecte receptje voor je! 
Ik bak al lekkernijen voor Fritz en Hammy sinds m’n 12 jaar. Ik vind het super leuk om zelf aan de slag te gaan en hen zo gelukkig te zien wanneer ze mogen genieten van het resultaat.

Vandaag deel ik graag mijn receptje voor PUPCAKES met jullie! Jouw hond zal er sowieso dol op zijn. De pupcakes zijn ideaal als verjaardagstaartje voor jouw hond of als een extra lekkernij in het weekend. Ze zijn super makkelijk om te maken!

Voorbereiding: 15min.
Bakken: 20min

Ingrediënten (om 10 cupcakes te maken):
Voor het cake beslag:

  • 100g pindakaas (zonder xylitol, je kan onze pindakaas voor honden gebruiken)
  • 250g glutenvrije bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 geplette banaan
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200ml halfvolle melk

Voor de topping:

  • 250g platte kaas (bv. Philadelphia)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels pindakaas (zonder xylitol)

 

Hoe begin je er nu aan? Zoals ik al zei is het super eenvoudig om deze pupcakes te maken. Hoogst waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon al thuis liggen.

Hou wel goed rekening met jouw hond zijn behoeften en grootte. Als je hond bijvoorbeeld gevoelig is aan roomkaas, vervang de topping dan door geplette banaan en vice versa.
Heb je een kleine hond? Geef hem/haar dan geen volledige cupcake maar snij deze in stukjes en geef bijvoorbeeld de helft. Je kan ook mini-pupcakes maken als je hiervoor de juiste vormpjes hebt (deze moeten dan minder lang bakken).

Stap 1:
Vul een muffinvorm met papiertjes en verwarm de oven alvast op 170°C FAN.

Stap 2:
Meng alle natte ingrediënten (pindakaas, honing, olie, vanille, melk en geplette banaan) in een kleine kom.

Stap 3:




Doe de droge ingrediënten (glutenvrije bloem en bakpoeder) in een grote mengkom en giet er voorzichtig de natte ingrediënten bij terwijl je ze mixt met een elektrische handmixer.

Als het deeg te vast is kan je er wat melk bijgieten.

Stap 4:
Doe het deeg in de vormpjes en zet ze in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.



Stap 5:



Als de pupcakes afgekoeld zijn kan je de topping maken. Meng de roomkaas, yoghurt en pindakaas met een spatel. Je kan de topping vervolgens met en mes op de cakejes smeren of je kan een spuitzak gebruiken.



Stap 6:
Maak af met 1 van onze mini treats!



Bewaar de pupcakes in de koelkast tot 2 dagen lang. Als je er geen topping op doet bewaren ze langer en ook buiten de koelkast.



Ik ben er zeker van dat jouw viervoeter er helemaal gek op zal zijn. Vergeet niet het resultaat te delen op jouw social media en tag ons @FritzAndHammys , we zijn benieuwd!



PS: Weet je ook niet goed waar of hoe je je hond deze kledderboel moet laten opeten? Onze placemats zijn super handig.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.